Kuuntele Jazzia netin välityksellä parhaalla mahdollisella laadulla

Jazz radiota voi kuunnella myös netissä

Oletko suurin Jazzin ystävä? Oletko panostanut jo pienen tai suuren summan käyttämiisi laitteisiisi, mutta et ole aivan varma siitä, että miten saisit niistä parhaan mahdollisen laadun ulos?

No ei hätää, sillä laadun parantamiseen on luoto monia täysin ilmaisia työkaluja. Näiden työkalujen lisäksi saatavilla on myös kattaus maksullisia palveluita. 

Tutustu näihin vinkkeihin alta, niin tiedät sen, että miten saat parhaan mahdollisen kokemuksen Jazzin kuunteluun.

Harkitse laadukasta suoratoistopalvelua

Jos et omista fyysisiä Jazz-levyjä tai soitinta, kannattaa sinun harkita suoratoistopalveluita. Juuri nyt internetissä on saatavilla useita kymmeniä eri palveluita, mutta mikä näistä palveluista on sitten paras musiikin toistamista varten?

Monet kuuntelijat käyttävät palvelunaan YouTubea. Se ei sinänsä ole huono valinta, mutta siinä on yksi miinus. Koska Jazz musiikissa tavoitellaan yleensä mahdollisimman puhdasta laatua, ei YouTube pääse muiden palveluiden rinnalle.

Yleensä musiikki joka on ladattu YouTube palveluun on ladattu kolmansien osapuolien toimesta. Tämä tarkoittaa sitä, että alkuperäinen tallenne on voinut vaurioitua tai sitä, että se ei kuulosta oikealta. Myös datan määrän kanssa on ongelmia. Tyypillisesti YouTubessa saatavilla olevat videot lähettävät ääntä noin 50 – 100 kilobitin nopeudella. 

Oikeasti laadukkaat musiikkiin suuntautuneet palvelut kuten Spotify tai Tidal lähettävät musiikkia sinun korviisi 320 kilobitin nopeudella. Tämä tarkoittaa sitä, että laatu on 3 – 6 kertaa tarkempi kuin esimerkiksi YouTubessa. Jos sinulla ei ole muutamasta kolikosta puutetta, kannattaa näistä palveluista maksaa. Yleensä niitä voi kokeilla vielä täysin ilmaiseksi yhden kuukauden ajan.

Varmista yhteytesi riittävä nopeus testillä

Jotta voisit kuunnella musiikkia juuri mainitulla 320 kb/s laadulla tulee sinun varmistaa yksi asia ennen palveluiden tilaamista. Tämä asia on internet yhteytesi nopeus. Jos nopeutesi ei nouse yli 320 kb/s et tule saamaan irti kaikkea sitä laatua, jonka palvelu voi sinulla tarjota.

Onneksi tarjolla on kuitenkin paljon laadukkaita sivustoja, jotka näyttävät yhteytesi nopeuden. Valitse aina hyvä nopeustesti ennen palveluiden tilaamista, niin tiedät sen, että voitko käyttää niitä parhaalla mahdollisella laadulla.

Kun testaat yhteytesi nopeuden rauhassa ennen tilaamista, et tule saamaan negatiivista kokemusta pätkivästä musiikista. Jokainen Jazzin ystävä varmasti arvostaa mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista kokemusta musiikin kuuntelun parissa.